Pompierii din judeţul Bistriţa-Năsăud intervin, luni seară, după ce au fost semnalate inundaţii în localităţile Caianu Mic şi Căianu Mare, fără a se impune evacuarea populaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Din cauza cantităţilor mari de apă sub formă de precipitaţii şi scurgerilor de pe versanţi, pe raza localităţilor Caianu Mic şi Căianu Mare mai multe căi de acces şi cca. 26 de gospodării au fost inundate (curţi şi beciuri). Pana la ora acestei informări nu au fost înregistrate victime sau persoane care să aibă nevoie de asistentă”, au transmis, luni seară, oficialii Comitetului Judeţean ppentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud.

 De asemenea, nu au fost înregistrate apeluri pe numărul unic de urgenţă 112.

Autorităţile locale anunţă că debitul apei este în creştere, iar o comisie mixtă formată din primarul comunei, şeful centrului operaţional judeţean şi pompieri voluntari din cadrul SVSU monitorizează situaţia operativă din teren.

”Efective de pompieri militari şi voluntari, cu motopompe şi accesorii specifice, sunt pregătite să intervină pentru sprijinirea populaţiei imediat ce intervenţia este posibilă şi eficientă (debitul apei fiind în momentul de faţă în creştere)”, a mai transmis sursa citată.

Auorităţile precizează, însă, că nu se impune evacuarea persoanelor din gospodariile inundate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.