Un echipaj al Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) a intervenit, joi, pentru preluarea unui marinar cu răni la mâini, aflat la bordul unei nave. El a fost adus în Portul Constanţa şi predat unui echipaj de ambulanţa pentru evaluarea stării de sănătate. Reprezentanţii ARSVOM au precizat că operaţiunea a fost una dificilă din cauza valurilor de peste trei, patru metri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii ARSVOM au anunţat că Centrul Maritim de Coordonare Constanţa (MRCC) a solicitat, joi, intervenţia Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare pentru a face o operaţiune Medevac.

“La bordul navei Xin Shun, navă tip Bulk Carrier, aflată sub pavilion Panama, unul din membrii echipajului de la bord necesită îngrijiri medicale, acuzând plăgi la membrele superioare. Nava SAR Phoenix, aparţinând Agentiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare s-a îndreptat cu toată viteza către nava Xin Shun, aflată la o distanţă de aproximativ opt mile marine, pentru a prelua bolnavul”, au transmis reprezentanţii ARSVOM.

Sursa citată a menţionat că marinarul a fost preluat la bordul navei Phoenix în jurul orei 13:40 şi a fost adus în condiţii de siguranţă în dana de pasageri a Portului Constanţa. El a fost predat serviciului de ambulanţă.

Reprezentanţii ARSVOM au menţionat că operaţiunea a fost una destul de dificilă, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, cu valuri de peste trei, patru metri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.