Traficul rutier este îngreunat, sâmbătă dimineaţă, pe DN 79, în judeţul Bihor, din cauza ceţii dense care reduce vizibilitatea sub 50 de metri, în timp ce pe DN 1H, în zona localităţii Şinteu, se intervine cu material antiderapant întrucât şoseaua este alunecoasă. Ceaţă este semnalată pe mai multe drumuri din judeţele Alba, Covasna, Braşov, Mureş, Harghita, Sibiu, Ialomiţa, Calăraşi, Suceava, Bistriţa-Năsăud, Botoşani şi Constanţa, anunţă Centrul Infotrafic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, sâmbătă dimineaţă, se circulă în condiţii de ceaţă densă pe DN 79, pe tronsonul kilometric 105-110, între localităţile Nojorid şi Leş, judeţul Bihor, vizibilitatea fiind redusă sub 50 de metri.

De asemenea, pe DN 1H, în zona localităţii Şinteu, circulaţia se desfăşoară în condiţiile unui carosabil alunecos. Se acţionează cu material antiderapant.

Totodată, este semnalată ceaţă pe mai multe artere rutiere din judeţele Alba, Covasna, Braşov, Mureş, Harghita, Sibiu, Ialomiţa, Calăraşi, Suceava, Bistriţa-Năsăud, Botoşani şi Constanţa, vizibilitatea fiind sub 200 de metri, izolat chiar sub 50 de metri.

Şoferii sunt sfătuiţi să folosească luminile de ceaţă, precum şi sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a fi observaţi în trafic, să reducă pe cât posibil viteza de deplasare, să circule cu foarte mare atenţie, pentru a putea evita orice obstacol, să evite pe cât posibil depăşirile, iar dacă este necesar, să le facă numai după o asigurare temeinică, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare între autovehicule, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă şi să aibă o conduită preventivă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.