Incendiul izbucnit într-o pădure din Munţii Lotrului, judeţul Vâlcea, a fost localizat, marţi, iar elicopterul echipat cu dispozitiv Bambi Bucket reia misiunile de stingere, după ce a făcut un zbor de recunoaştere, constatându-se că mai sunt focare răzleţe, fără flacără.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) General Magheru al judeţului Vâlcea, pompierii militari, împreună cu membrii SVSU Malaia şi ai ocoalelor silvice din zonă, continuă intervenţia de stingere a incendiului din Munţii Lotrului / Punctul Padina şi Plesa.

În zona afectată de incendiu, 32 de pompieri militari au făcut, marţi dimineaţă, o recunoaştere pentru stingerea eventualelor focare.

Luni, s-au făcut 19 lansări de apă cu ajutorul elicopterului solicitat în sprijin de la Inspectoratul General de Aviaţie, iar marţi elicopterul a făcut un zbor de recunoaştere şi s-a constatat faptul că mai sunt focare răzleţe, fără flacără. Ca urmare, elicopterul face prima misiune de stingere.

Incendiul este localizat, precizează reprezentanţii ISU Vâlcea.

Suprafaţa totală afectată este de aproximativ 18 hectare, în zona împădurită şi cu litieră. Flăcările s-au manifestat atât la nivelul solului, cât şi la coronamentul arborilor uscaţi.

Pe timpul nopţii de luni spre marţi, un echipaj de pompieri a asigurat protecţia bunurilor de la baza versantului (un gater, mai multe grajduri şi mai multe locuinţe), deoarece exista riscul prăvălirii de buturugi aprinse.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.