Incendiul care a izbucnit, sâmbătă dimineaţa, la un depozit de substanţe chimice din comuna Butimanu, a fost stins. În depozit erau răşini epoxidice şi poliuretanice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sâmbătă dimineaţă, un incendiu a izbucnit la un depozit al societăţii Brigexim din comuna Butimanu, nefiind înregistrate victime.

La faţa locului au intervenit mai multe echipaje ale ISU Dâmboviţa, dar şi un echipaj de la Buftea.

„Pompierii au acţionat pentru lichidarea incendiului cu 45 de pompieri şi 10 autospeciale, 7 de stingere cu apă şi spumă, 2 ambulanţe SMURD şi o autoscară. Incendiul a fost observat de paznicul locaţiei şi a anunţat prin 112 la ora 7:35. Populaţia a fost alertată prin RO-Alert, fiind transmis mesaj pentru ca cetăţenii din zona să îşi poată lua măsuri de autoprotectie şi adăpostire şi să faciliteze accesul forţelor de intervenţie. Iniţial a fost anunţată existenţa în depozit a nitroglicerinei, dar informaţia nu a fost reală, în depozit fiind depozitate răşini epoxidice şi poliuretanice, substanţe inflamabile lichide. În alt spatiu, separat de spaţiul incendiat, se afla depozitată nitroceluloză, dar nu a fost pericol de afectare a acesteia, incendiul fiind localizat rapid la limitele interioare ale depozitului. Au ars materiale şi substanţe combustibile din interiorul halei de depozitare pe o suprafaţă de aproximativ 1000 mp. Nu au existat victime. Cauza probabilă a producerii incendiului este în curs de stabilire”, au precizat reprezentanţii ISU Dâmboviţa.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.