Incendiul izbucnit la groapa de gunoi a municipiului Sighişoara a fost stins după aproximativ 18 ore, acolo rămânând un echipaj pentru a supraveghea zona, astfel încât să nu reizbucnească focare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mureş au anunţat, vineri seară, că incendiul de la groapa de gunoi a municipiului Sighişoara a fost lichidat.

În zonă a mai rămas un echipaj de la detaşamentul Sighişoara pentru a supraveghea eventuala reizbucnire, iar celelalte forţe s-au retras la bază.

ISU Mureş a fost solicitat să intervină, vineri, în jurul orei 4.00, printr-un apel la 112, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la groapa de gunoi a municipiului Sighişoara. Acolo s-au deplasat echipaje aparţinând Detaşamentului de Pompieri Sighişoara care, după recunoaştere, au constatat că incendiul a cuprins o suprafaţă de aproximativ 300 de metri pătraţi, existând focare şi la adâncimi de 7-8 metri.

S-a intervenit pentru localizarea incendiului, iar întrucât focarele erau la adâncimi relativ mari s-a cerut în primă fază ajutorul S.V.S.U. Sighişoara, care a intervenit cu o cisternă pentru alimentarea cu apă a autospecialelor.

Deoarece exista pericolul ca incendiul să se dezvolte, acolo s-au deplasat inspectorul-şef şi grupa operativă, fiind suplimentate autospecialele de intervenţie. De asemenea, s-a transmis o alertă prin sistemul Ro-Alert, pentru informarea populaţiei despre existenţa unui posibil pericol.

Totodată, au fost solicitate două echipaje C.B.R.N, pentru asigurarea activităţii de monitorizare a parametrilor de mediu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.