Incendiul care a cuprins, miercuri, acoperişul unei fabrici de prelucrare a fontei din municipiul Botoşani a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui coş de fum neprotejat termic faţă de materialele inflamabile, iar valoarea pagubelor este estimată la aproximativ 100.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani arată, într-un comunicat de presă, că pentru stingerea incendiului au acţionat 27 de pompieri cu nouă autospeciale, dintre care şase cu apă şi spumă.

La sosirea pompierilor, ardea acoperişul fabricii pe o suprafaţă de aproximativ 1.800 metri pătraţi, existând pericolul de propagare la întregul acoperiş, dar şi la bunurile din interior. 

”Flăcările, înalte de şapte - opt metri, precum şi fumul dens se vedeau de la câţiva kilometri distanţă. Pentru stingerea incendiului, îndepărtarea oricăror riscuri de reaprindere şi înlăturarea efectelor s-a intervenit mai bine de trei ore”, precizează ISU.

Intervenţia pompierilor a fost dificilă, din cauză că s-a aprins o cantitate foarte mare de materiale inflamabile - acoperiş dublu, din carton asfaltat/bitumat şi material lemnos -, din cauza vitezei mare de ardere amplificată de rafalele de vânt puternic, de presiunea scăzută la hidranţi şi de accesul limitat la acoperiş, potrivit ISU Botoşani.

În urma incendiului, nicio persoană nu a fost rănită, cei 14 salariaţi aflaţi în fabrică ieşind singuri din unitate.

Pompierii au stabilit că incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui coş de fum neprotejat termic faţă de materialele inflamabile.

Valoarea pagubelor a fost estimată la aproximativ 100.000 de lei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.