Un incendiu puternic a izbucnit, duminică dimineaţă, la mansarda unui hotel de cinci stele din staţiunea Sinaia, 50 de persoane fiind evacuate, fără ca nimeni să fie rănit. Zeci de pompieri au intervenit pentru localizarea şi stingerea focului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Raluca Vasiloae, a declarat pentru News.ro că la sosirea pompierilor la faţa locului mansarda hotelului ardea pe o suprafaţă de 150 de metri, degajându-se un fum gros şi existând posibilitatea ca flăcările să se extindă.

Ea a precizat că 50 de persoane aflate în hotel la momentul izbucnirii focului au fost evacuate şi că nu există răniţi.

Peste 50 de pompieri cu şase autospeciale intervin pentru stingerea flăcărilor, care între timp s-au extins pe o suprafaţă de 300 de metri pătraţi. Echipajele de intervenţie au reuşit să localizeze incendiul.

Incendiul a izbucnit într-o cameră a hotelului care are şemineu, turisţii cazaţi semnalându-l. 

Potrivit reprezentantului ISU Prahova, unitatea de cazare are autorizaţie pentru securitate la incendiu, iar ultimul control a fost făcut de pompieri anul trecut.

Hotelul, cu structură din lemn, este format din parter plus două etaje şi mansardă. Este vorba despre un boutique hotel, cu o capacitate de cazare de 53 de locuri, în 18 camere duble, una single, cinci apartamente, dintre care trei cu zona SPA proprie. Preţul unei noţi de cazare este cuprins între 350 de lei pe noapte pentru camera single, până la 1.350 de lei pentru apartamentul mare, cu zonă cu SPA şi şemineu. Conform site-ului hotelului, trei dintre camere au şemineu. Hotelul a fost inaugurat în 2011.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.