O singură persoană rănită în incendiul izbucnit în parcarea din subsolul unui bloc din municipiul Constanţa se mai află internată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, aceasta având arsuri de căi aeriene, a anunţat prefectul judeţului, Silviu Coşa. Reprezentanţii Spitalului Judeţean Constanţa au afirmat că starea pacientului cu arsuri de căi aeriene este stabilă. nele persoane evacuate din clădire au mers la Spitalul Militar. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a transmis că parcarea nu avea autorizaţie de securitate la incendiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - “Un singur pacient a fost preluat pe codul roşu, fiind urgenţă majoră, cu arsuri de căi aeriene superioare şi arsuri de gradul II pe 7 % din suprafaţa corporală.  Acesta a rămas internat la chirurgie plastică/terapie intensivă. Este în momentul de faţă intubat, dar starea sa este stabilă”, au transmis reprezentanţii spitalului. 
Sursa citată a menţionat că celelalte persoane rănite ajunse la unitatea medicală nu au necesitat spitalizare, iar o femeie a refuzat internarea.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Prefectul Silviu Coşa a declarat pentru News.ro că opt persoane rănite au ajuns la Unitatea de Primite Urgenţe a Spitalului Judeţean Constanţa, printre care şi doi copii, iar un bebeluş a fost tratat ambulatoriu. 
“O singură persoană mai este internată, a avut o arsură de căi aeriene, este intubată, iar medicii sunt optimişti în ceea ce o priveşte”, a afirmat prefectul.
El a menţionat că şapte locatari din blocul respectiv şi-au petrecut noaptea la Spitalul Militar. 
“Şapte persoane erau la Spitalul Militar. Am luat legătura cu directorul spitalului şi şi-a declarat disponibilitatea să pună la dispoziţie locuri dacă este nevoie. Astăzi, în discuţia cu autorităţile, vom vedea ce posibilităţi asigurăm cetăţenilor de acolo astfel încât să aibă unde să stea cei care nu au alte posibilităţi până se vor remedia problemele care ţin de repunerea în funcţiune a blocului. Problema o reprezintă reţele de utilităţi. În afara celor peste 20 de apartamente afectate direct de incendiu, iar cele care nu au fost afectate nu au utilităţi. ”, a explicat reprezentantul Guvernului în teritoriu.
El a menţionat că o femeie care are o pensiune în zona respectivă a deschis-o în cursul nopţii, iar 20 de persoane au mers acolo. 
Silviu Coşa a precizat că zona bloului afectat de incendiu este păzită de echipaje de poliţie, jandarmi şi poliţişti locali.  
 
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a anunţat că parcarea  nu avea autorizaţie de securitate la incendiu. 
“În anul 2015, premergător obţinerii autorizaţiei de construire (la faza de proiect), a fost emis aviz de securitate la incendiu pentru parcajul amenajat la subsol. După recepţie şi punerea în exploatare, societatea dezvoltatoare nu a solicitat autorizaţia de securitate la incendiu, care certifică practic faptul că imobilul îndeplineşte cerinţele specifice securităţii la incendiu”, a transmis ISU Dobrogea. 
 
Pompierii din judeţele Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi au intervenit, în noaptea de miercuri spre joi, pentru stingerea incendiului de proporţii care a izbucnit în parcarea subterană a bloului. 250 de oameni au fost evacuaţi, peste o sută fiind coborâţi cu autoscările de pe acoperiş sau de la etajele superioare. Peste 30 de maşini au fost avariate.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.