Un incendiu a izbucnit, vineri, la o clădire din vecinătatea unei şcoli din centrul Capitalei. Potrivit primelor informaţii, acoperişul clădirii arde pe o suprafaţă de 200 de metri pătraţi, mai multe echipaje de pompieri intervenind pentru stingerea flăcărilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un incendiu violent a izbucnit, vineri, la o clădire aflată pe Strada Şcoalei nr 8, din apropierea Şcolii gimnaziale Tudor Arghezi din Capitală.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC

4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Bucureşti - Ilfov, Daniel Vasile, flăcările au cuprins 200 de metri pătraţi din acoperişul clădirii.

La faţa locului au fost trimise şapte autospeciale de stingere, a spus Daniel Vasile, care a precizat că nu există victime. Pompierii au intervenit pe toate laturile clădirii pentru stingerea incendiului. După aproximativ o oră, focul a fost localizat, iar pompierii au decopertat acoperişul pentru a elimina toate focarele.

Conform sursei citate, intervenţia a decurs cu greutate, din cauza spaţiului îngust de acces.

Aproximativ 200 de elevi ai Şcolii Tudor Arghezi şi personalul administrativ au fost evacuaţi, iar mai mulţi părinţi au venit la şcoală pentru a-şi lua copiii.

"Copiii sunt în siguranţă, nu au fost răniţi, nu sunt panicaţi de producerea incendiului. Evacuarea s-a făcut în mod organizat, coordonat de conducerea scolii şi a personalului administrativ", a spus Daniel Vasile.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu, sosit la faţa locului, focul a fost observat de către profesori, din cancelaria şcolii, fiind anunţaţi pompierii.

La locul incendiului a ajuns şi primarul Sectorului 2, Mihai Mugur Toader.

Locatarii din zonă spun că imobilul fusese vândut, iar de aproximativ un an în clădire aveau loc lucrări. Clădirea figurează în lista imobilelor din zone protejate din Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.