O a treia persoană suspectată că a fost implicată în explozia unui bancomat din Arad, în urma căreia au fost furaţi peste 400.000 de lei, a fost reţinută de poliţişti. Suspectul este un bărbat de 31 de ani din Maramureş, care ar fi fost complicele bărbatului şi femeii prinşi deja în acest caz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au reţinut o a treia persoană bănuită de implicare în explozia bancomatului din municipiul Arad, se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de Poliţia Judeţeană Arad.

"În urma investigaţiilor efectuate, a fost identificat şi depistat un bărbat de 31 de ani, din judeţul Maramureş, care în noaptea de 13/14 ianuarie a.c., împreună cu alţi doi complici, ar fi provocat explozia unui bancomat, de pe raza municipiului", scrie în comunicat.

Bărbatul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad cu propunere de arestare preventivă pentru furt calificat.

În urmă cu două săptămâni, un bărbat şi o femeie au fost reţinuţi de poliţişti întrucât ar fi furat bani dintr-un bancomat din Arad, după ce au provocat o explozie care a distrus ATM-ul. Ei sunt suspectaţi că au încercat un furt similar la Timişoara, iar în urma unor percheziţii, anchetatorii au găsit mai multe instrumente folosite în acest scop.

Poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale Arad au făcut, atunci, trei percheziţii în judeţul Arad, la locuinţele unor persoane bănuite de furt calificat şi distrugere, anunţa Poliţia Română.
 
Aici au fost descoperite şi ridicate mai multe instrumente de spargere, două butelii de oxigen şi acetilenă, racordate la furtunuri cu regulator de gaz cu manometre, şi un cablu electric cu electroşoc, confecţionat artizanal.
 
În urma investigaţiilor a reieşit că, în perioada 6 - 14 ianuarie, persoanele vizate ar fi încercat să sustragă bani dintr-un ATM din Timişoara, iar în 14 ianuarie ar fi furat 424.880 de lei din interiorul unui bancomat din Arad, în urma provocării unei explozii care a distrus ATM-ul.
 
De asemenea, după ce un bărbat a fost prins în municipiul Arad, a fost indisponibilizat autoturismul folosit la săvârşirea faptelor. 
 
Un bărbat şi o femeie au fost reţinuţi în acest caz.
 
În investigaţiile desfăşurate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad şi sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale au fost angrenaţi şi poliţişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică, Unitatea Centrală de Analiză a Informaţiilor, Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, precum şi colegi de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad şi de la inspectoratele de poliţie din judeţele Timiş, Bihor, Maramureş, Cluj, Braşov, Argeş şi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Potrivit unor surse judiciare, cei doi au furat bani dintr-un ATM al BCR, amplasat în incinta unui magazin Carrefour Market din Arad, unde în urma exploziei provocate au fost distruse bancomatul şi tâmplăria PVC din holul de intrare în supermarket.

Cablul electric cu electroşoc ridicat la percheziţii era confecţionat artizanal pentru producerea de scântei care să provoace explozia.

De asemenea, ei ar fi încercat să fure bani dintr-un bancomat al Băncii Transilvania din Timişoara.

Sursele citate spuneau că anchetatorii fac în continuare cercetări pentru a stabili dacă cei doi, care sunt soţ şi soţie, au legătură cu furtul a peste 158.000 de lei de la Braşov, dar şi cu tentative de furt la Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa şi Brăila.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.