ISU Caraş-Severin anunţă că, luni seară, apele sunt în retragere de pe străzile din Reşiţa, după ce au produs o viitură puternică pe strada M. Kogălniceanu, în urma ploilor abundente. La nivel judeţean, 23 de gospodării au fost inundate, iar pompierii au intervenit pentru decolmatarea unui podeţ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În contextul fenomenelor meteorologice prognozate Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "SEMENIC" al judeţului Caraş Severin a fost solicitat să intervină în după-amiaza acestei zile, în mai multe locaţii din municipiul Reşiţa, cartierul Ţerova, cartierul Doman şi cartierul Secu. Pentru gestionarea situaţiilor semnalate au fost alocate iniţial trei autospeciale de stingere cu apă, dotate cu motopompe, patru autospeciale de primă intervenţie şi comandă si şase motopompe transportabile. Ulterior au fost suplimentate forţele de intervenţie, cu 2 autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi trei motopompe din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caransebeş şi Secţiei de Pompieri Oraviţa”, a transmis, luni seară, ISU Caraş-Severin.

Potrivit sursei citate, s-a intervenit pentru evacuarea apei din 23 gospodării (Reşiţa – 9, Ţerova – 5, Doman – 6, Secu – 3), precum şi pentru decolmatarea unui podeţ în municipiul Reşiţa.

În prezent se acţionează în 8 locaţii, la Resita, Ţerova şi Doman.

”În Reşiţa, un microbuz cu 7 subofiţeri se deplasează pe str. Kogalniceanu pentru sprijin de îndepărtare a aluviunilor, în urma unei viituri puternice. Forţe implicate: 2 ofiţeri şi 30 subofiţeri. Cea mai afectată stradă din municipiul Reşiţa a fost str. Mihail Kogălniceanu”, a mai precizat ISU Caraş-Severin.

Instituţia precizează că apele sunt în retragere la Reşiţa.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.