Poliţiştii din Ilfov fac percheziţii la o firmă din Sinteşti, care ar fi înregistrat în contabilitate facturi fictive, prejudiciul fiind estimat la 700.000 de euro. Un bărbat de 31 de ani, administratorul firmei, a fost dus la audieri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La data de 28 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, au efectuat o percheziţie la domiciliul unei persoane, în cadrul unui dosar de urmărire penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală”, a transmis, joi, IPJ Ilfov.

Sursa citată a precizat că, la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov, a fost dus un bărbat, pentru continuarea cercetărilor.

”În fapt, reprezentantul unei societăţi comerciale ar fi dispus înregistrarea în evidenţele contabile şi declararea către organele fiscale a unor achiziţii fictive de mărfuri de la mai multe societăţi comerciale, în scopul diminuării bazei impozabile şi implicit a taxelor datorate bugetului consolidat al statului. În cauză prejudiciul estimat se ridică la aproximativ 700.000 de euro”, au mai transmis poliţiştii.

Ssurse judiciare au precizat, pentru News.ro, că firma este din Sinteşti şi se ocupă cu colectarea şi valorificarea deşeurilor.

Bărbatul suspectat are 31 de ani, iar la sediul Poliţiei vor mai fi audiaţi şi doi martori în dosar.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.