Ninsorile abundente şi viscolul au produs efecte în unsprezece judeţe ale ţării, potrivit unui bilanţ prezentat, vineri dimineaţă, de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). Autorităţile au intervenit pentru deblocarea din zăpadă a peste 90 de persoane şi 27 de autovehicule, dar şi pentru a asigura drumul pentru şapte ambulanţe. Vineri se intervine în judeţul Iaşi cu şenilata la două cazuri medicale în care sunt implicate o femeie însărcinată şi un copil.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivivit IGSU, în ultimele 24 de ore, s-au semnalat efecte ale vremii în judeţele Caraş-Severin, Brăila, Buzău, Harghita, Ialomiţa, Iaşi, Prahova, Neamţ, Suceava, Vaslui şi Vrancea, constând în arbori doborâţi de greutatea zăpezii sau vântul puternic, derapaje uşoare ale autovehiculelor în afara carosabilului, blocaje pentru perioade scurte de timp sau restricţii rutiere pe anumite sectoare de drum, pentru a fi deszăpezite.

”Au fost deblocate 27 de autovehicule cu 93 de persoane şi degajaţi doi copaci. De asemenea, s-a acţionat pentru deszăpezirea drumului pentru şapte ambulanţe care au preluat persoane cu afecţiuni din zone afectate de zăpezi. Toate persoanele au fost transportate în siguranţă la unităţile spitaliceşti”, au precizat reprezentanţii IGSU.

Aceştia au precixat că, vineri dimineaţă, autorităţile locale mai desfăşurau acţiuni de intervenţie în judeţele Buzău, Iaşi şi Vrancea, pentru deblocarea autoturismelor ramase blocate şi îndepărtarea sulurilor de zăpadă formate pe carosabil.

Totodată, în judeţul Iaşi, pompierii intervin în două situaţii deosebite de preluare a unui copil cu afecţiuni medicale şi a unei gravide aflate în travaliu din localităţile Scheia şi Mironeasa. Salvatorii acţionează cu şenilata şi autospeciala pentru transport victime multiple, ambele vehicule având capacitate de trecere mărită prin zone înzăpezite.

De asemenea, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă, două drumuri naţionale sunt închise circulaţiei rutiere (DN 23B între loc. Măicăneşti şi Ciorăşti/VB şi DN 2N între loc. Bogza – Dumbrava/VN), iar pe două drumuri naţionale sunt impuse restricţii de tonaj de 3,5 t (DN 22 Râmnicu Sărat/BZ – Brăila şi DN 15D între Piatra Neamţ şi Roman).

În continuare, la nivel naţional, aproape 5.200 pompieri militari sunt pregătiţi să desfăşoare misiuni de salvare, în contextul vremii nefavorabile. Situaţia operativă din zonele afectate de ninsori este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional Naţional, fiind posibilă suplimentarea forţelor de intervenţie cu resurse din judeţele în care nu sunt înregistrate situaţii de urgenţă de amploare.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.