Intervenţia celor peste cincizeci de pompieri care încearcă să stingă incendiul izbucnit la clădirea Palatului Episcopiei Greco-Catolice din centrul municipiului Oradea este deosebit de dificilă din cauza flăcărilor mari, a înălţimii la care arde, precum şi a fumului dens degajat, au anunţat, sâmbătă seară, reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). Mai multe persoane au fost evacuate din locuinţele din apropiere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit IGSU, incendiul de la Oradea se manifestă la o clădire cu regim de înălţime parte, etaj şi mansardă.

”Arderea se manifestă la acoperiş, pe circa 300 de metri pătraţi, Intervenţia este deosebit de dificilă din cauza flăcărilor mari, a înălţimii la care arde, precum şi a fumului dens degajat”, au precizat reprezentanţii IGSU.

Potrivit acestora, până în acest moment nu au fost înregistrate victime.

La faţa locului intervin peste 50 de pompieri militari cu nouă autospeciale de stingere şi două autoscări de intervenţie la înălţime. De asemenea, este prezentă o ambulanţă SMURD.

Prefectul judeţului Bihor, Ioan Mihăiuc, a declarat, într-o intervenţie telefonică la Digi24, că nu sunt probleme cu alimentarea cu apă în zonă şi doar pe o latură a clădirii Episcopiei sunt locuinţe, oamenii fiind evacuaţi. Prefectul nu a putut preciza, deocamdată, numărul celor care au părăsit preventiv locuinţele.

”La acest moment nu se impune solicitarea de sprijin din partea inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din alte judeţe”, a spus prefectul Mihăiuc.

Un incendiu de proporţii a izbucnit, sâmbătă seară, la clădirea Palatului Episcopiei Greco-Catolice din centrul municipiului Oradea, mai multe echipaje de pompieri intervenind la faţa locului. Deocamdată, nu au fost anunţate victime.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.