Un număr de 270 de incendii de vegetaţie au avut loc duminică, în mai multe zone ale ţării, arată IGSU, menţionând că în zonele unde au fost multe incendii au fost chemaţi angajaţi de acasă pentru a putea interveni. IGSU face apel la oameni să oprească arderile pentru igienizarea terenurilor întrucât este prognozat vânt puternic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) spun că, pe fondul temperaturilor ridicate, în mai multe judeţe s-au înregistrat, duminică, 270 de incendii de vegetaţie, care au afectat mii de hectare de teren.
 
 
La ora 18.00, peste 300 de pompieri cu 70 de autospeciale, motopompe şi alte mijloace tehnice erau angrenaţi în misiuni de stingere a arderilor necontrolate.
 
În zonele unde numărul incendiilor a fost considerabil (Buzău, Dâmboviţa, Gorj, Tulcea, Vâlcea şi Vrancea) personalul aflat în turele libere a fost chemat să suplimenteze echipajele operative angrenate în misiuni. 
 
 
Totodată, pentru eficientizarea misiunilor de răspuns, IGSU a dispus măsura dislocării de tehnică şi personal din alte judeţe, care să intervină în sprijinul colegilor din judeţele afectate, astfel încât toate solicitările primite de la cetăţeni să fie acoperite. 
 
La acest moment, sunt în curs de derulare intervenţii pentru localizarea şi stingerea incendiilor de vegetaţie uscată în zona Bucureşti-Ilfov şi judeţele Argeş, Buzău, Prahova şi Mehedinţi.
 
Având în vedere vântul puternic prognozat pentru perioada următoare, fenomen care favorizează propagarea rapidă a flăcărilor, IGSU face un apel către cetăţeni să întrerupă acţiunile de igienizare a terenurilor şi să respecte recomandările transmise de autorităţi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.