Poliţiştii au făcut, de la începutul anului, 13 percheziţii în porturile Constanţa, Constanţa Sud Agigea, Midia şi Mangalia, în cadrul a 125 de dosare penale pentru evaziune fiscală. Prejudiciul este estimat la 3 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Acţiunile desfăşurate de poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, în primele şase luni ale anului 2019, în porturile Constanţa, Constanţa Sud Agigea, Midia şi Mangalia au vizat prevenirea şi combaterea faptelor de evaziune fiscală, contrabandă cu produse accizabile, punere în circulaţie de mărfuri contrafăcute, comercializare şi transport cu cereal şi material lemnos. Activităţile poliţiştilor au avut în vedere şi verificarea gestiunilor de carburanţi la bordul navelor”, a anunţat, duminică Poliţia Română.

Sursa citată a rpecizat că, de la începutul anului, au fost desfăşurate 13 percheziţii domiciliare, în cadrul a 125 de dosare penale, întocmite pentru săvârşirea unor fapte de evaziune fiscală, în care prejudiciul activităţilor infracţionale se ridică la 3.000.000 de euro.

Totodată, pe parcursul activităţilor au fost controlate 154 de societăţi comerciale, 43 de nave, peste 8.200 de mijloace de transport şi 61 de containere, fiind confiscate bunuri de peste 1.000.000 de lei.

Poliţiştii de la transporturi maritime au constatat 26 de infracţiuni economice (dintre care 7 fapte privind gestiunea frauduloasă, 11 la Legea 86/2006 privind Codul vamal al României şi 7 infracţiuni prevăzute de Legea 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice) şi au aplicat 24 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 21.500 de lei, pentru nerespectarea legislaţiei în domeniu.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.