Şapte persoane au fost reţinute pentru trafic de droguri, fiind acuzate că au introdus în acest an cantităţi mari de droguri în România, pe care ulterior le vindeau în şcoli, cluburi şi cămine studenţeşti din Iaşi şi Cluj Napoca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit poliţiştilor ieşeni, pe parcursul anului 2023, membrii unei reţele de dealeri ar fi introdus în România cantităţi mari de droguri de risc pe care le-ar fi distribuit, ulterior, către alţi dealeri din municipiile Cluj Napoca şi Iaşi care, la rândul lor, ar fi aprovizionat pieţele de droguri de risc din cluburi, cămine studenţeşti şi unităţi şcolare.
Au fost efectuate zece percheziţii domiciliare şi s-au realizat două operaţiuni de prindere în flagrant delict a persoanelor cercetate, în timp ce tranzacţionau sau transferau cantităţi mari de droguri. 
Poliţiştii au descoperit şi ridicat 40 de kilograme de muguri de canabis (ambalate în  48 de pungi vidate), 12 kilograme de haşis, porţionat şi ambalat (125 de pachete), aproximativ  120 de grame de cristal,  precum şi o maşină de numărat bani.
În momentul pătrunderii în locaţiile percheziţionate, una dintre persoanele cercetate ar fi încercat să arunce în vasul de toaletă o parte din cantitatea de drog de risc descoperită, iar o alta a aruncat pe geam o geantă în care se aflau 130.000 de euro, fiind recuperată  de poliţişti.
Potrivit anchetatorilor, din cantităţile de drog de risc descoperite se puteau realiza aproximativ 50.000 de doze, a căror valoare este estimată la 800.000 de euro.
Această grupare ar fi acţionat de mai mult timp în Cluj Napoca, iar, ulterior ar fi început să transfere cantităţi importante de droguri de risc către piaţa din Iaşi.
În ultimele trei luni, au fost destructurate alte două ramuri ale acestei organizaţii specializate în traficul de canabis, fiind reţinute şi ulterior arestate preventiv alte şase persoane implicate în traficul de droguri.
În cadrul acestei reţele extinse de trafic de droguri, ar fi fost folosiţi minori pentru traficul de droguri.
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus marţi reţinerea a şapte persoane, cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată.
Urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Iaşi cu propunerea de arestare preventivă a celor şapte  persoane, pentru 30 de zile.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.