Cinci georgieni, între care trei copii, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră ieşeni după ce au intrat ilegal în ţară pe o porţiune de gheaţă formată pe râul Prut. Oamenii, toţi membrii aceleliaşi familii, erau solicitanţi de azil în Republica Moldova şi voiau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele cinci persoane au fost depistate de poliţiştii de frontieră ieşeni joi, în jurul orei 16.30, la marginea localităţii de frontieră Sculeni, potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Poliţia de Frontieră.

FOTO: Poliţia de Frontieră
FOTO: Poliţia de Frontieră
FOTO: Poliţia de Frontieră
FOTO: Poliţia de Frontieră

Oamenii, care vorbeau limba rusă, au fost conduşi la sediul sectorului de frontieră pentru audieri.

”În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că este vorba despre o familie de georgieni, formată din doi adulţi, în vârstă de 32, respectiv 40 ani şi cei trei copii ai acestora, cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani. Persoanele, solicitante de azil pe teritoriul R. Moldova, au declarat că au trecut frontiera pe podul de gheaţă format pe râul Prut, cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei”, se arată în comunicat.

FOTO: Poliţia de Frontieră
FOTO: Poliţia de Frontieră

În cauză poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru intrare în ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat a României, cetăţenii georgieni fiind predaţi autorităţilor din Republica Moldova, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.