Pompierii din Deva au intervenit, duminică seara, pentru salvarea a trei persoane, doi adulţi şi un copil de 5 ani, care au rămas izolate pe o insulă de circa 80 de metri pătraţi de pe râul Strei, după creşterea debitului. Intervenţia pompierilor a fost una dificilă din cauza curenţilor puternici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
”În urma apelului la 112, două echipaje operative din cadrul Detaşamentului Deva, dintre care unul specializat pentru operaţiuni de căutare-salvare din mediul acvatic, s-au deplasat de urgenţă spre locul evenimentului, cu o autospecială de primă intervenţie şi comandă şi o autospecială destinată intervenţiilor în mediului acvatic”, a transmis, duminică seară, ISU Hunedoara.
 
Ajunşi acolo, pompierii au constatat că, din cauza creşterii debitului de apă pe râul Strei şi a curenţilor puternici, doi adulţi şi un copil în vârstă de 5 ani au rămas izolaţi pe o insulă de circa 80 de metri pătraţi, în mijlocul râului, la o distanţă de aproximativ 10 metri faţă de mal.
 
”Intervenţia pompierilor a fost una dificilă, atât din cauza curenţilor foarte puternici, cât şi din cauza vizibilităţii reduse, odată cu lăsarea întunericului. După mai bine de o oră de efort susţinut, toate cele trei persoane au fost recuperate şi aduse la mal în siguranţă”, a precizat ISU Hunedoara.
 
În urma incidentului, nicio persoană nu a necesitat asistenţă medicală.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.