Poliţiştii au deschis dosar penal pe numele unui bărbat de 52 de ani care şi-a legat câinele de o ţeavă metalică, cu un lanţ de doar 50 cm şi nici nu i-a dat hrană şi apă. Incidentul a avut loc în localitatea Cinciş Cerna, din judeţul Hunedoara

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”La data de 12 februarie 2024, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, în urma unui  control efectuat în localitatea Cinciş Cerna, din judeţul Hunedoara, au stabilit că, un bărbat de 52 ani, a aplicat rele tratamente şi cruzimi unui animal din specia canină pe care acesta îl deţinea la domiciliu, în sensul că, nu avea apă, hrană şi nu beneficia de libertatea de a se mişca în aer liber, fiind legat de o ţeavă metalică, cu un lanţ de aproximativ 50 cm”, a transmis IPJ Hunedoara.
 
Poliţiştii au decis să ducă animalul, pe o perioadă de 45 de zile, într-un adăpost pentru protecţia animalelor.
 
Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru nerespectarea Legii nr. 205/2004, republicată privind protecţia animalelor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.