Opt apeluri care semnalau prezenţa unor urşi în mai multe localităţi din judeţul Harghita au fost primite la sfârşitul săptămânii trecute, iar un animal a fost îndepărtat de jandarmi de lângă un camping.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Harghita, de vineri şi până luni au fost primite opt apeluri prin intermediul SNUAU 112 prin care era semnalată prezenţa unor urşi în localităţile Băile Tuşnad, Bălan, Topliţa, Gheorgheni, Oţeni şi Lacul Zetea.

Astfel, două apeluri au fost înregistrate vineri, primul la ora 08:41, prin care era semnalată prezenţa unui urs pe străzile satului Oţeni, comuna Feliceni. Patrula de jandarmerie trimisă acolo nu a mai găsit animalul sălbatic în zona respectivă. Tot vineri, la ora 21:49, a fost nevoie de intervenţia jandarmilor pentru alungarea unui urs aflat pe strada Gării din oraşul Băile Tuşnad.

"Şi sâmbătă, 31 iulie, au fost înregistrate tot un număr de două apeluri, unul din campingul situat lângă Lacul Zetea şi unul din municipiul Topliţa. Dacă în primul caz a fost nevoie de intervenţia efectivă a jandarmilor din Odorheiu Secuiesc, aceştia alungând ursul din apropierea campingului, în al doilea caz ursul nu a mai fost găsit unde fusese semnalat. Duminică, prima zi din luna august, au fost înregistrate două apeluri, unul din municipiul Gheorgheni şi unul din oraşul Bălan. Pentru soluţionarea cazurilor au fost trimise la Gheorgheni echipaje de jandarmerie, iar la Bălan un echipaj de poliţie, dar în ambele cazuri nu s-a putut confirma prezenţa urşilor”, se arată în comunicatul Jandarmeriei Harghita.

Sursa citată menţionează că noaptea trecută au fost primite încă două apeluri, prin care era semnalată prezenţa urşilor în Băile Tuşnad, primul la 01:31, iar al doilea la 02:03. În primul caz nu a fost confirmată prezenţa ursului, dar în al doilea caz a fost necesară alungarea ursului ce se afla în curtea unei case din staţiune.

“În toate cazurile, patrulele au mai rămas în zonă pentru o perioadă, pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent şi au fost anunţate autorităţile cu atribuţii în acest domeniu, alături de care colaborăm, nefiind înregistrate alte evenimente”, transmite Jandarmeria Harghita.

În primele şapte luni ale anului 2021 au fost înregistrate la nivelul Dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita 281 de apeluri făcute prin intermediul SNUAU 112 prin care era semnalată prezenţa ursului în apropierea zonelor locuite. În toate situaţiile a fost trimis acolo un echipaj de intervenţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.