Jandarmii din Harghita au fost solicitaţi să intervină, marţi dimineaţă, pentru a sprijini relocarea unui urs aflat în apropierea unei locuinţe din Izvoru Mureşului. Acţiunea s-a desfăşurat fără incidente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Harghita, jandarmii au fost solicitaţi, marţi, în jurul orei 9.00, printr-un apel la 112, pentru a acorda sprijin în vederea relocării unui urs care se afla în apropierea unei locuinţe din Izvoru Mureşului.
 
La faţa locului a fost prezent şi un echipaj SMURD din municipiul Gheorgheni.
 
“Jandarmii harghiteni au fost solicitaţi de către reprezentanţii asociaţiei de vânătoare pentru asigurarea perimetrului, în vederea relocării unui urs, în conformitate cu procedura stabilită prin OUG nr. 81, din 21 iulie 2021, privind aprobarea metodelor de intervenţie imediată pentru prevenirea şi combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun, asupra persoanelor şi bunurilor acestora, în intravilanul localităţilor, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative”, se arată în comunicatul Jandarmeriei Harghita. 
 
La faţa locului s-a deplasat un echipaj de intervenţie din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil, fiind de asemenea prezente toate autorităţile, care trebuie să asigure desfăşurarea unei astfel de activităţi.
 
Acţiunea s-a derulat şi încheiat fără incidente, a precizat sursa citată. 
 
De la începutul anului şi până în prezent, la nivelul dispeceratului Jandarmeriei Harghita au fost înregistrate trei apeluri prin care se solicita îndepărtarea urşilor din apropierea zonelor locuite.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.