Un bărbat a murit şi o femeie a fost rănită grav, marţi, după ce autoturismul în care se aflau a fost lovit de un tren, la o trecere la nivel cu calea ferată din localitatea Racu, judeţul Harghita. Circulaţia feroviară este blocată în urma accidentului pe ruta Siculeni - Mădăraş Ciuc, iar două trenuri vor ajunge la destinaţie cu întârzieri între o oră şi o oră şi jumătate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Accidentul feroviar s-a produs în localitatea Racu, fiind implicate trenul Regio 4501, care circula pe ruta Braşov-Gheorgheni, şi un autoturism.

Potrivit ISU Harghita, acolo intervin pompierii militari din cadrul Detaşamentului Miercurea Ciuc cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de descarcerare şi o ambulanţă SMURD.

FOTO: ISU Harghita
FOTO: ISU Harghita

În urma accidentului, un bărbat în vârstă de 33 de ani a murit şi o femeie în vârstă de 27 de ani va fi preluată de elicopterul SMURD Târgu Mureş după stabilizare. Ambele victime au fost încarcerate. 

”Din primele cercetări s-a constatat faptul că, în localitatea Racu, trenul Regio care circula pe direcţia Braşov-Gheorgheni a surprins şi acroşat un autoturism condus de un bărbat, de 33 de ani, din Delniţa, care se angajase în traversarea căii ferate semnalizate cu indicator”, a transmis IPJ Harghita.

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a tuturor circumstanţelor producerii evenimentului.

”Accidentul rutier s-a produs între staţiile Siculeni şi Mădăraş Ciuc, la trecerea la nivel cu calea ferată de la km 106+900, semnalizată cu indicator rutier. Trenul R 4501 a lovit un autoturism, al cărui şofer, din primele informaţii primite de la faţa locului, nu s-a asigurat înainte de traversarea pasajului, deşi vizibilitatea este asigurată”, a precizat purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan.

Până la reluarea circulaţiei, trenurile 407 şi 366 staţionează temporar, acestea urmănd să fie reînscrise în trafic după retragerea trenului R 4501 din linie curentă.

Circulaţia este blocată, dar autorităţile au transmis că trenul 4501, implicat în accident, poate fi retras din zonă, astfel că traficul feroviar pe relaţia Siculeni - Mădăraş Ciuc va fi reluat în scurt timp. Cele două trenuri vor ajunge la destinaţie cu întârzieri cuprinse între 60, respectiv 90 de minute.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.