Gabriel Predoiu, fratele actualului şef al SIE, a fost recunoscut la DIICOT de către una dintre victimele unei reţele de trafic sexual, fata susţinând că acestuia i se spunea "Gabi SRI", scriu jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor.. Silviu Predoiu a confirmat că datele transmise de jurnaliştii GSP în acest caz sunt corecte şi că cel identificat de fată este fratele său, însă a spus că acesta se afla în misiune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Gazeta Sporturilor a început de luni să prezinte o investigaţie referitoare la cazul unor chinezi care au sechestrat şi traficat în 2004-2005 fete din România, unele dintre ele minore, investigaţia  bazându-se şi pe date din rechizitoriul DIICOT. Reţeau acţiona la restaurantul Shanghai din secotukl 3 al Capitalei.

Conform GSP, pe lista celor recunoscuţi de victime în cadrul anchetei este Gabriel Predoiu, fratele lui Silviu Predoiu, actualul director al Serviciului de Informaţii Externe.

Născut pe 1 ianuarie 1961, Gabriel Predoiu era ofiţer SRI în 2004-2005, când era văzut foarte des în preajma şefului traficanţilor, iar una dintre victime l-a recunoscut la audieri.

Conform procurorilor, acesteia i s-a cerut "să privească cu atenţie planşa fotografică numărul 1 cu patru poze şi să indice printre ele pe cea reprezentând persoana care frecventa restaurantul Shanghai, salonul de masaj in incinta acestuia şi despre care ştie că deţine funcţia de poliţist sau alte funcţii ce implică funcţionari de stat”.

”Privind cu atenţia planşa numărul 1, numita … a indicat fără ezitare fotografia numărul 2”, care îl reprezenta pe Gabriel Predoiu.

Într-o discuţie cu ofiţerul de comunicare al SIE, ziariştii GSP au avut confirmarea că cel care apar eîn poza indicată de fată este fratele şefului SIE. Aceeaşi sursă a mai afirmat că Gabriel Predoiu a lucrat în SRI, iar acum lucrează în mediul privat.

Întrebat dacă şeful SIE a şriut despre prezenţa fratelui său în acest caz, ofiţerul de presă a declarat: "Şi-a amintit ceva, în sensul că fratele i-ar fi spus câteva lucruri, mai demult", adăugând că "domnul general a înţeles că acel caz s-a rezolvat", "?în sensul în care fratele dânsului era acolo ca ofiţer SRI".

Solicitat să precizeze dacă vrea să spună că Gabriel Predoiu era în misiune, ofiţerul de presă a răspuns: "Da. Şi era şi domeniul dânsului de activitate, dar mai mult, înţelegeţi, nici nu ştim şi nici nu putem spune".

Investigaţia Gazetei Sporturilor a început de la cazul unui ”sectorist de cartier”, Ion Craiu, fost fotbalist la Steaua. Fiind subcomisar al secţiei 11 Poliţie, Craiu răspundea de restaurantul ”Shanghai”, unde acţiona reţeaua de protituţie cu minore.

Nu numai că nu reclamase şefilor prostituţia cu minore care se întâmpla la salonul de masaj de la ”Shanghai”, dar îi proteja pe traficanţi. Craiu a fost înaintat în grad de două ori şi s-a pensionat recent ca şef al Poliţiei Parlamentului României.

De asemenea, jurnaliştii au prezentat informaţia din rechizitoriu, potrivit căreia DIICOT susţinea în 2005 că a descoperit poliţişti, oameni din Garda Financiară şi funcţionari din alte ministere, care erau în relaţii apropiate cu un chinez traficant Mihai, pe care l-au protejat.

”În cauză au fost solicitate autorizaţii de interceptare din care au rezultat că inculpaţii beneficiază de sprijinul unor ofiţeri de poliţie, comisari de gardă financiară, funcţionari publici din cadrul unor ministere, persoane care îi ajută să obţină documentele necesare introducerii în ţară a cetăţenilor străini, precum şi rezolvarea unor probleme ce pot constitui obiectul unor cauze penale”.

Magistraţii DIICOT au cerut disjungerea cazului, ca să fie cercetaţi şi aceşti poliţişti şi comisari din Gardă şi posibili alţi funcţionari.

Jurnaliştii GSP au descoperit că în acest caz erau implicaţi nu doar poliţişti şi comisari din Gardă, ci şi procurori, numindu-i pe Marius Olteanu Felician, actualul procuror şef de secţie Urmărire Penală la Curtea de Apel Militară, şi poliţişti recunoscuţi chiar de către fetele care erau obligate să se prostitueze.

"Ei fie se culcaseră cu ele, fie asistaseră la forţarea unor fete, fie îl ajutau pe patron să-şi continue afacerile ilicite, fie le făceau pe toate", scriu jurnaliştii.


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.