Patru bărbaţi au fost reţinuţi de procurorii DIICOT Braşov, fiind suspectaţi că făceau parte dintr-o grupare specializată în operaţiuni cu substanţe cu efecte psihoactive. În urma unor percheziţii, au fost ridicate substanţe folosite la prepararea de "etnobotanice" şi sume de bani obţinute din vânzarea acestora. De asemenea, anchetatorii spun că printre clienţii grupării erau două persoane condamnate pentru omor, care ar fi săvârşit faptele în timp ce erau sub influenţa unor produse psihoactive.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Braşov au dispus, miercuri, reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor Septimiu Piscoi zis "Gambino Lorenzo", Petru Piscoi, Alexandru-Sebastian Bacs şi Ovidiu-Ştefan Benghiac, pentru săvârşirea infracţiunii de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de DIICOT.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că la începutul acestui an Septimiu Piscoi şi-a stabilit domiciliul din judeţul Mureş, în municipiul Braşov, iniţiind activitatea de comercializare a etnobotanicelor. El ar fi procurat substanţele din Polonia, pe internet, coletele cu substanţe active fiind direcţionate ulterior către adresa de domiciliu a fratelui său, Petru Piscoi.

Conform DIICOT, Septimiu Piscoi i-a vândut în repetate rânduri substanţe psihoactive lui Benghiac, iar acesta le-a utilizat în prepararea unor produse de tip "etnobotanice", prin stropire a plantelor comune. Ulterior, le ambala în pliculeţe şi le comercializa atât la locuinţa sa, în apropierea imobilului sau în alte locuri din cartierul unde locuia efectiv, la preţul de 50 de lei, eventualii consumatori putându-şi confecţiona aproximativ 5 ţigarete dintr-o asemenea cantitate, arată DIICOT.

Conform sursei citate, miercuri, procurorii DIICOT - S.T.Braşov împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov au făcut nouă percheziţii domiciliare în municipiile Braşov şi Târgu Mureş şi în oraşul Ghimbav, fiind ridicate aproximativ 110 grame substanţă activă Fubinaca, ce urma a fi preparată prin fierbere şi stropire a plantelor (se pot obţine 5 kilograme fragmente vegetale pentru vânzare) şi 300 de grame de fragmente vegetale preparate cu substanţa activă Fubinaca, pregătite pentru vânzare.

Valoarea pe piaţă a substanţelor psihoactive găsite este de aproximativ 60.000 de euro.

De asemenea, au fost indisponibilizate sumele de 105.000 de euro şi 22.500 de lei obţinute de inculpaţi din comercializarea respectivelor substanţe.

"Menţionăm că din materialul probator administrat în cauză au rezultat date şi indicii temeinice cu privire la faptul că două persoane care au fost condamnate pentru comiterea unor infracţiuni de omor erau clienţi ai inculpaţilor şi au comis faptele sub influenţa produselor psihoactive (cauzele de omor au fost mediatizate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov)", arată DIICOT.

Joi, inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Braşov cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Serviciului de Acţiuni Speciale Braşov şi Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Mureş. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.