Trei persoane sunt cercetate de poliţişti şi procurorii DIICOT Ploieşti fiind suspectate că au constituit o grupare specializată în trafic de minori, exploatând trei adolescente pe care le obligau să se prostitueze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT din Ploieşti au destructurat o grupare specializată în trafic de minori, care ar fi acţionat în judeţul Prahova, anunţă Poliţia Română.

Din cercetări a reieşit că, începând de anul trecut, trei bărbaţi ar fi recrutat şi exploatat, în vederea practicării prostituţiei, trei fete cu vârste între 14 şi 16 ani. Aceasta se realiza atât prin intermediul unor anunţuri pe site-uri de publicitate, cât şi prin plasarea victimelor în diferite locaţii (domiciliul clienţilor sau locuri de cazare).

Miercuri, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti au făcut trei percheziţii domiciliare în localitatea Gherghiţa, judeţul Prahova, cei trei suspecţi fiind duşi cu mandat la sediul unităţii de parchet.

De asemenea, alte 26 de persoane au fost duse de poliţişti la audieri. Minorele au fost fie redate familiilor, fie plasate în centre de protecţie socială.

În urma percheziţiilor au fost ridicate pentru cercetări mai multe documente, înscrisuri şi telefoane mobile.

Cei trei suspecţi au fost puşi de procuror sub control judiciar pentru 60 de zile.

În cauză, se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de minori.

Activitatea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale. La percheziţii au participat şi jandarmi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.