Şapte persoane sunt cercetate într-un dosar instrumentat de procurorii DIICOT Ploieşti care vizează o grupare din judeţul Prahova care se ocupa cu traficul de migranţi. Astfel, au fost înfiinţate firme la care li s-a propus angajarea unor cetăţeni străini, în special din Pakistan, India, Bangladesh, Sri Lanka şi Nepal, care erau de fapt transportaţi la frontiera de vest a României, în schimbul unor comisioane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Române, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti - Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor, împreună cu procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Ploieşti, au făcut 10 percheziţii domiciliare, în judeţele Prahova şi Ialomiţa, într-un dosar în care se fac cercetări pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de migranţi, facilitarea şederii ilegale în România şi spălarea banilor. 

”Din cercetări a reieşit că, începând din anul 2021, trei persoane, din judeţul Prahova, ar fi înfiinţat mai multe societăţi comerciale prin intermediul cărora ar fi solicitat şi ar fi obţinut avize de muncă, în vederea angajării în România a cetăţenilor străini proveniţi preponderent din Pakistan, India, Bangladesh, Sri Lanka, Nepal. De asemenea, în mecanismul infracţional, ar fi fost angrenate şi alte societăţi administrate de persoane aflate în anturajul acestora, precum şi trei cetăţeni străini. În realitate, membrii grupării infracţionale nu şi-ar fi îndeplinit obligaţiile de angajare şi, după ce ar fi încasat comisioanele aferente demersurilor întreprinse pentru aducerea în ţară, ar fi asigurat cetăţenilor străini servicii de cazare şi transport/transfer către zona frontierei de vest a României. Astfel, pentru ascunderea originii ilicite a banilor, sumele obţinute din traficarea cetăţenilor străini ar fi fost transferate în diferite conturi bancare, dar ar fi fost şi investite în edificarea unui imobil”, arată sursa citată.

În urma percheziţiilor, au fost descoperiţi şi ridicaţi 219.240 de euro, 88.700 de lei, 5.200 de USD, 200 de lire sterline, 11 telefoane mobile, 5 laptopuri, un stick USB, 7 ştampile, 25 de carduri bancare, precum şi înscrisuri de natură a întregi materialul probator.

Totodată, 8 mandate de aducere au fost puse în aplicare. Procurorul DIICOT - Serviciul Teritorial Ploieşti a dispus reţinerea a 7 dintre persoanele bănuite, pentru 24 de ore.

Joi, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Prahova, cu propunere de arestare preventivă pentru două dintre persoanele bănuite, iar faţă de celelalte cinci a fost propusă măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

La acţiune au participat poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Ialomiţa şi ai Serviciului pentru Imigrări al Judeţului Prahova, precum şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ”Matei Basarab” Ploieşti şi inspectoratelor de jandarmi judeţene Prahova şi Ialomiţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.