Un şef de post de Poliţie din judeţul Gorj a fost reţinut pentru două fapte de luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual deoarece ar fi cerut bani pentru a nu sancţiona un şofer care nu avea inspecţia tehnică periodică la un motocompresor tractat de un autoturism, iar în al doilea caz pentru a nu ridica permisul de conducere pentru o depăşire prin loc interzis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că procurorii au reţinut pentru 24 de ore un agent şef de Poliţie, din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, desemnat şef de post, pentru două infracţiuni de luare de mită, două infracţiuni de abuz în serviciu şi două infracţiuni de fals intelectual. 
 
“În data de 24.08.2020, în jurul orelor 15:00, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, efectuând un control în trafic pe sectorul de drum Gureni Peştişani, de pe raza comunei Peştişani, judeţul Gorj, împreună cu alte persoane, cu ocazia opririi în trafic pentru control a autoturismului marca Mitsubishi cu nr. de înmatriculare ..., care avea tractat un motocompresor cu nr. de înmatriculare ..., care nu avea inspecţia tehnică periodică valabilă (I.T.P.), suspectul nu a dispus măsurile legale constând în sancţionarea contravenţională a conducătorului auto cu amendă şi ridicarea certificatului de înmatriculare al vehiculului. Totodată, suspectul nu a evidenţiat în raportul întocmit împrejurările privind oprirea vehiculelor susmenţionate, solicitând conducătorului auto să remită cu titlu de mită o sumă de bani unei angajate a SC ... SRL, urmând ca angajata să remită ulterior respectiva sumă (500 de lei) agentului de poliţie, pentru ca acesta să nu-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu, conform celor sus-menţionate”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. 
 
Sursa citată a menţionat că poliţistul a mai primit suma de 850 de lei pentru a nu ridica un permis de conducere pentru depăşire prin loc interzis. 
 
“De asemenea, a mai rezultat că agentul de poliţie a primit, la data de 09.03.2023, orele 12:00, cu titlu de mită, de la investigatoarea cu identitatea ..., suma de 850 de lei, (şase bancnote în cupiură de 100 de lei fiecare, o bancnotă în cupiură de 200 de lei şi o bancnotă în cupiură de 50 de lei), pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu şi a nu aplica măsura suspendării permisului de conducere pentru abaterea constatată, respectiv depăşire prin loc interzis prin călcarea liniei continue. Agentul de poliţie a procedat la întocmirea în fals a unui proces-verbal de contravenţie, în care a consemnat, contrar adevărului, că persoana respectivă ar fi săvârşit în calitate de pieton abaterea contravenţională constând în traversarea neregulamentară. Copia procesului verbal de sancţionare contravenţională nu a fost înmânată de către suspect persoanei în cauză”, se mai arată în comunicat.
 
Procurorii gorjeni continuă cercetările în acest caz.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.