Douăzeci si patru de cetăţeni irakieni şi doi sirieni care intenţionau să intre ilegal în România, ascunşi într-o autoutilitară încărcată cu struguri, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu. Şoferul mijlocului de transport a fost reţinut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia de Frontieră afirmă că, joi, în jurul orei 7.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetăţean român de 62 de ani, care conducea o autoutilitară marca Mercedes, înmatriculată în România, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, struguri din Grecia pentru România.

Verificând mijlocul de transport, poliţiştii de frontieră au observat că peretele lateral al autoutilitarei este modificat şi prins în şuruburi vopsite recent, astfel că s-a deschis compartimentul marfă, unde au fost găsite 26 de persoane. Acestea - 25 de adulţi şi un copil - erau într-un loc special amenajat, în partea din faţă a autoutilitarei, şi nu deţineau documente de identitate.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că este vorba despre 24 de cetăţeni irakieni şi doi cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 2 şi 49 de ani. Cei în cauză au declarat că au fost urcaţi în compartimentul special amenajat al autoutilitarei de doi cetăţeni bulgari şi pentru tot traseul, rudele lor urmau să plătească, în momentul în care ajungeau în România, suma de 5.000 de euro pentru fiecare persoană, unui bărbat care a organizat transportul.

Ei au spus că au recurs la această metodă deoarece intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră i-au predat pe cetăţenii străini Poliţiei de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

De asemenea, şoferul mijlocului de transport a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând sa fie prezentat Judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Giurgiu, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.