Garda de Mediu Constanţa a anunţat că incendiul de la Rafinăria Petromidia a fost stins şi se intervine pentru răcirea instalaţiei, precizând că nu se mai degajă fum în atmosferă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Garda de Mediu Constanţa a precizat că mai întâi a avut loc o explozie la Rafinăria Petromidia şi apoi a izbucnit incendiul. 
 
“În data de 21 iunie, ora 15.15, s-a produs o explozie urmată de un incendiu pe platforma Rompetrol Rafinare, uzina Rafinare, la instalaţia de prelucrare ţiţei hidrocracare blândă MHC. Comisarii Garzii de Mediu Constanţa care s-au deplasat pe amplasament au constatat că incendiul este localizat, arde în continuare cu flacără în instalaţia MHC. Produsul existent în instalatie este distilatul de vid, motorina grea. Instalaţia MHC este oprită. Se intervine cu mai multe echipaje de pompieri”, a precizat Garda de Mediu. 
 
Sursa citată a adăugat că nu mai sunt emisii de fum.  
 
“Laboratorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa a efectuat analize pentru determinări de formaldehidă şi COV, la limita amplasamentului, urmând să emită buletinele de analiză”, a afirmat Garda de Mediu Constanţa. 
 
Garda de Mediu a precizat ulterior că incendiul a fost stins şi se intervine pentru răcirea instalaţiei. 
 
”Incendiul a fost stins şi se intervine pentru răcirea instalaţiei. Nu se mai degajă fum în atmosferă şi nu se percepe miros, cu disconfort olfactiv”, a transmis Garda de Mediu.
 
Potrivit ISU Dobrogea, la ora 18:30 a fost dezactivat Planul roşu de intervenţie.
 
”Întrucât poate exista riscul de reaprindere a incendiului, personalul tehnic al obiectivului acţionează pentru golirea instalaţiei, iar forţele de intervenţie continuă acţiunile de răcire”, a mai arătat ISU.

ISU Dobrogea a anunţat, miercuri după-amiază ,un incendiu la Rafinăria Petromidia, la instalaţia de distilare a motorinei. Peste 70 de pompieri au intervenit pentru stingerea incendiului. Pentru locuitorii din Năvodari a fost trimis un mesaj Ro-Alert din cauza degajărilor mari de fum, iar verificările făcute de echipajul CBRN la faţa locului nu au arătat valori peste limita normală, care ar putea pune în pericol populaţia. Un pompieri a fost rănit la un picior în timpul intervenţiei, fiind transportat la spital.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.