Şoferul de TIR din Belarus, reţinut după ce a lovit cu maşina doi biciclişti şi a încercat să fugă de Poliţie, fiind în stare de ebrietate, cu o alcoolemie de 2 la mie, a primit, duminică seară, mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Magistraţii Tribunalului Galaţi au admis, duminică seară, propunerea de arestare preventivă formulată de către procurori pe numele lui Serghei Bruţchi, bărbatul de 30 de ani, din Belarus, care a fost reţinut după ce, în noaptea de sâmbătă spre duminică, a plecat cu autocamionul din zona Vămii şi a circulat în stare de ebrietate şi cu o viteză excesivă pe străzile muncipiului Galaţi, accidentând doi biciclişti care circulau regulamentar.

Bărbatul din Belarus a încercat să fugă de Poliţie, dar a fost prins, iar duminică el a fost prezentat instanţei de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi cu propunere de arestare preventivă pentru patru infracţiuni de tentativă de omor calificat, două infracţiuni de ultraj, o infracţiune de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi o infracţiune de părăsire a locului accidentului.

Poliţiştii din Galaţi au fost sesizaţi, în noaptea de sâmbătă spre duminică, prin 112, că pe strada Ana Ipătescu, din municipiul Galaţi, un autotren înmatriculat în Belarus a acroşat un autoturism şi doi biciclişti, după care şi-a continuat deplasarea, părăsind locul accidentului, se arată într-un comunicat transmis, duminică, de IPJ Galaţi.

În urma sesizării, echipajele de Poliţie Rutieră din cadrul  Biroului Rutier Galaţi, precum şi poliţişti din cadrul Secţiilor 5, 1 şi 4 au încercat blocarea în trafic a autotrenului. Conducătorul auto a ignorat semnalele acustice şi luminoase şi a continuat deplasarea. Pe traseul parcurs, autotrenul a mai acroşat un autoturism aflat în mişcare, încercând să-l scoată de pe carosabil.

În timpul urmăririi, conducătorul autovehiculului a oprit de două ori la vederea autospecialelor de poliţie, după care a pornit în trombă. Urmărirea a continuat pe bulevardul G. Coşbuc, conducătorul auto a trecut pe culoarea roşie a semaforului electric, punând în pericol siguranţa poliţiştilor şi a celorlalţi participanţi la trafic. Pe strada Prundului, autotrenul a fost oprit, conducătorul auto, un cetăţean belarus în vârstă de 29 de ani, fiind dus la Spitalul Judeţean Galaţi, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, Liliana Istrate, s-a stabilit că bărbatul, faţă de care s-a început urmărirea penală, avea o alcoolemie de 2 la mie, el recunoscând că a băut jumătate de litru de votcă.

"A recunoscut că a consumat jumătate de litru de votcă, după care a urcat la volanul autocamionului. A precizat că avea o stare de furie şi de nemulţumire foarte mare, cauzată de o situaţie de la locul de muncă. A recunoscut că încercat să scape prin orice modalitate de urmărirea Poliţiei, de cetăţenii care au încercat să îl oprească, a recunoscut modul în care a circulat; e conştient că a săvârşit infracţiuni grave, dar nu are nicio altă justificare. Ştia că a lovit bicicliştii şi persoanele din autoturismul care se afla în faţa sa şi a încercat să îi lovească de mai multe ori”, a declarat Liliana Istrate. 

Totodată, translatorul care a asistat la audierea şoferului din Belarus a declarat că acesta regretă cele întâmplate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.