Şase cluburi şi discoteci, din judeţul Galaţi, au primit amenzi în valoare totală de 6.000 de lei, pentru nerespectarea reglementărilor în privinţa apărării împotriva incendiilor, în urma unor controale desfăşurate de către pompieri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, Eugen Chiriţă, a declarat, joi, că în perioada 21 - 25 ianuarie 2017 pompierii militari, alături de reprezentanţi ai MAI, constituiţi în echipe mixte, au făcut verificări la imobilele în care se desfăşoară activităţi cu public numeros.

Astfel, au fost făcute nouă controale la cluburi şi discoteci din municipiile Galaţi şi Tecuci, iar şase dintre acestea au fost amendate cu suma totală de 6.000 lei pentru nerespectarea reglementarilor pe linia apărării împotriva incendiilor. Potrivit lui Chiriţă, sancţiunile au fost date pentru nereguli precum lipsa iluminatului de siguranţă şi a marcajelor corespunzătoare la căile de evacuare în caz de incendiu, existenţa unor instalaţii electrice improvizate sau a unor detectoare de fum necorespunzătoare, precum şi lipsa documentelor privind asigurarea intervenţiilor în caz de incendiu.  

Potrivit unui comunicat al ISU Galaţi, principalele aspecte urmărite în teren de către inspectorii de prevenire care au efectuat controalele au vizat: exploatarea instalaţiilor electrice, funcţionarea iluminatului pentru marcarea căilor de evacuare, funcţionarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, obstrucţionarea căilor de evacuare, instructajul angajaţilor, obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu şi existenţa planurilor de evacuare în caz de incendiu.

Concomitent cu activităţile de control asupra respectării normelor de apărare împotriva incendiilor, pompierii din cadrul subunităţilor operative de intervenţie au desfăşurat acţiuni de recunoaştere în zonele de dispunere a obiectivelor, pentru a stabili modul de intervenţie în cazul izbucnirii unui eventual incendiu.

Pe lângă identificarea şi înlăturarea disfuncţionalităţilor specifice, specialiştii ISU Galaţi au asigurat instruirea personalului angajat, astfel încât aceştia să cunoască şi să respecte regulile de prevenire a incendiilor la locul de muncă.

De asemenea, din ordinul ministrului Afacerilor Interne, în perioada următoare activităţile preventive vor fi intensificate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.