Poliţiştii l-au prins pe bărbatul care la finalul săptămânii trecute ar fi provocat trei incendii în municipiul Galaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform IPJ Galaţi, un bărbat de 50 de ani din Vaslui, dar care locuieşte fără forme legale în Galaţi, a fost reţinut şi este principalul suspect în cazul celor 3 incendii din weekend.

”Din cercetări, a reieşit că, în seara zilei de 05.03.2021, folosind o substanţă inflamabilă, bărbatul ar fi incendiat uşile de acces a două apartamente aflate în blocuri diferite din municipiul Galaţi. După depistare, bărbatul a fost condus la sediul Poliţiei pentru audieri, iar la finalizarea acestora, a fost reţinut pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, cu propunere de arestare preventivă.  Cercetările sunt continuate de poliţiştii din cadrul colectivului menţionat, pentru administrarea întregului probatoriu necesar, lămurirea cauzei sub toate aspectele sale şi dispunerea tuturor măsurilor legale", transmite IPJ Galaţi.

 

Bărbatul este acuzat de distrugere prin incendiere.

Individul este suspectat că sâmbătă seară a provocat trei incendii, dintre care unul cu urmări grave.

Primul incendiu a fost în cartierul Micro 21, unde au intervenit trei echipaje de la ISU şi o ambulanţă SMURD. 24 de locatari s-au autoevacuat, iar alţi 4 au fost scoşi din case de către pompieri, după ce uşa unui apartament de la parter a fost incendiată.

Focul s-a extins şi la panourile electrice aflate pe peretele din apropiere, astfel că scara blocului şi mai multe apartamente s-au umplut de fum gros. O persoană a suferit arsuri uşoare la mâini, în încercarea de a stinge focul, iar alte patru, printre care şi doi copii, au suferit atacuri de panică şi intoxicaţii uşoare cu fum.

Al doilea incendiu s-a produs la un bloc de pe strada Drumul Viilor, unde o altă uşă de apartament, de la etajul 1, a fost incendiată. Focul a fost stins rapid şi nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale însemnate.

Al treilea incendiu a fost semnalat în Micro 17, la tomberoane de gunoi. Şi aici, conform anchetatorilor,  focul a fost pus intenţionat. Incendiul a fost stins rapid, fără a fi înregistrate pagube însemnate, deşi în apropiere sunt garaje şi autoturisme parcate.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.