Douăsprezece percheziţii domiciliare sunt în desfăşurare, marţi dimineaţă, la 11 agenţi de la Poliţia Rutieră din Tecuci suspectaţi că au luat mită de la şoferi ca să menţioneze în procesele-verbale abateri mai uşoare decât cele comise, iar conducătorii auto să primească amenzi mai mici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat, marţi dimineaţă, că Secţia de urmărire penală şi criminalistică face cercetări într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de luare/dare de mită, fals intelectual şi abuz în serviciu.

Astfel, la ora transmiterii acestei ştiri, 12 percheziţii domiciliare sunt în desfăşurare, în baza autorizaţiilor emise de către instanţă, sub coordonarea procurorului de caz, fiind cercetate acte de corupţie comise de către 11 agenţi de poliţie ai Biroului Rutier al Poliţiei municipiului Tecuci, respectiv din cadrul Serviciului Rutier al Poliţiei municipiului Galaţi, potrivit unui comunicat al PICCJ.

Anchetatorii susţin că ”pretinzând şi primind diverse foloase, în special bani, cei 11 agenţi de poliţie şi-au încălcat îndatoririle de serviciu şi nu au aplicat sancţiunile pe care situaţiile de fapt constatate în exerciţiul atribuţiilor de serviciu le-ar fi impus să o facă”.

Poliţiştii ar fi menţionat în procesele verbale de sancţionare abateri mai uşoare decât cele comise în realitate de către şoferi, cu scopul de a aplica ulterior sancţiuni mai blânde.

Potrivit comunicatului, în dosar urmează a fi audiaţi mai mulţi contravenienţi.

Cercetările efectuate în cauză s-au desfăşurat cu ajutorul Direcţiei Generale Anticorupţie, al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, al Brigăzii Speciale de Intervenţie ”Mihai Viteazul” din cadrul Jandarmeriei Române, precum şi cu sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.