O rupere de nori s-a produs sâmbătă seară în estul judeţului Galaţi, grav afectat de secetă, cantitatea de precipitaţii căzută în câteva zeci de minute fiind de peste 50 de litri pe metrul pătrat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit prefectului judeţului Galaţi, Gabriel Avrămescu, ruperea de nori a afectat localităţile Folteşti, Măstăcani şi Scânteieşti. La Măstăcani, apa a intrat într-o gospodărie şi a inundat drumurile, iar la Folteşti, potopul a avariat drumul judeţean 242. 

Aluviunile scurse de pe versanţi au săpat la baza unui podeţ în lucru, şoseaua, care face parte dintr-un proiect de reabilitare, fiind avariată semnificativ.

Vijelia de la Galati a fost foarte puternică, în unele localităţi producându-se căderi de grindină de mari dimensiuni.

În estul judeţului, cantitatea de ploi căzută în mai putin de o oră a depăşit 50 litri pe metrul pătrat. Chiar şi aşa, ploaia de sâmbătă seară nu rezolvă problema secetei accentuate cu care se confruntă acest judeţ. Galaţiul este grav afectat de lipsa ploilor, mare parte din culturile înfiinţate în toamnă fiind compromise. O evaluare a pagubelor produse pe câmp are loc chiar în aceste zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.