Un bărbat din Galaţi a fost reţinut pentru trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism după ce a exploatat timp de 6 ani mai multe tinere, inclusiv minore, de pe urma cărora a obţinut sume importante de bani. În cele mai multe cazuri, tinerele erau racolate prin anunţuri pe internet, minţite că li se va oferi un loc de muncă, însă erau trimise în Italia şi Irlanda, unde erau obligate să se prostitueze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gălăţeanul de 35 de ani a fost reţinut la finalul unor percheziţii domiciliare efectuate duminică la imobile din Galaţi, folosite  la infracţiunile pe care le-a comis timp de şase.

Anchetatorii îl bănuiesc pe gălăţean că ar fi exploatat sexual mai multe persoane, obligându-le la practicarea prostituţiei sau înlesnindu-le această activitate şi obţinând, în acest fel, foloase patrimoniale.

În urma percheziţiilor au fost găsite şi ridicate documente, medii de stocare şi corespondenţă.

”Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada anilor 2011 – 2017, acţionând împreună cu o femeie de 33 de ani, acesta ar fi recrutat, prin inducerea în eroare cu privire la natura activităţii ce urma a fi prestată, cinci persoane majore, căroara le-ar fi asigurat transportul şi cazarea pe teritoriul Irlandei şi Italiei. Folosind constrângerea psihică, menţinerea în eroare şi şantajul emoţional, le-ar fi exploatat sexual, beneficiind de cea mai mare parte din banii obţinuţi, în acest mod, de victime (peste 230 000 de euro).”, au precizat luni reprezentanţii IPJ Galaţi.

Totodată,conform acnehatorilor, în perioada iunie 2011 – august 2012, acţionând în acelaşi mod, bărbatul ar fi exploatat sexual o minoră de 17 ani, obţinând de pe urma acestei activităţi suma de 125 000 de euro.

Poliţiştii au stabilit, de asemenea, că, în perioada martie 2013 – martie 2015, cei doi ar fi determinat şi înlesnit unor femei practicarea prostituţiei, prin realizarea şi postarea de anunţuri pe site-uri de profil, prin facilitarea transportului şi prin punerea la dispoziţie a unor imobile, pe teritoriul Irlandei, obţinând foloase de aproximativ 120 000 de euro.

Bărbatul a fost reţinut, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de marţi să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.