Parchetul Curţii de Apel Galaţi a deschis o anchetă cu privire la modul în care s-a produs accidentul aviatic din judetul Galaţi, unde un avion utilitar de mici dimensiuni a aterizat forţat pe un câmp din zona localităţii Băleni, cele două persoane aflate la bord salvându-se.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Se fac cercetări într-un dosar penal potrivit art.98 din Codul Aerian, privind exercitarea defectuoasă a atribuţiilor de serviciu şi vătămare corporală din culpă", a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Parchetului Curţii de Apel Galaţi, Marcel Codiţă.

Prefectul judeţului Galaţi, Dorin Otrocol, a spus că pilotul a pierdut controlul aparatului, probabil, din motive tehnice, şi, încercând să aterizeze forţat, a lovit cu o roată camionul care circula pe câmp, s-a răsucit, s-a răsturnat şi a luat foc.

"Mare noroc, am rămas cu sperietura, dar bine că sunt sănătos şi am scăpat aşa. Am văzut avionul venind din stânga, am văzut avionul cum a întors, era sus la altitudine şi dintr-o dată a pierdut din altitudine şi când l-am văzut că vine spre mine, deja eram sub volan. Am călcat frâna. Dacă aş povesti cuiva că m-a lovit avionul, fiind cu camionul, toată lumea ar râde, nimeni nu ar crede. Mă bucur că şi ei sunt sănătoşi, cu răni uşoare. Sincer, nu ştiu de ce au pierdut din altitudine", a afirmat, la rândul său, Nicolae Ploiesteanu, şoferul camionului.

Incidentul a avut loc în jurul orei 14.15, în comuna Băleni, un avion utilitar de mici dimensiuni a aterizat forţat pe câmp, iar în momentul aterizării forţate aeronava a lovit uşor remorca unui camion care se deplasa pe câmp. În urma impactului, a izbucnit un incendiu. La bordul aeronavei se aflau două persoane care au ieşit singure din avion, suferind răni uşoare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.