Fregata "Regina Maria" participă la misiunea de căutare a persoanei dispărute în urma scufundării unei nave înregistrate în Ucraina în Marea Neagră. Fregata are la bord un elicopter Puma Naval, dotat cu echipamente speciale de salvare şi supravieţuire, precum şi o grupă de scafandri pregătită pentru intervenţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Forţelor Navale, Centrul Maritim de Coordonare din subordinea Autorităţii Navale Române a transmis, joi, către Statul Major al Forţelor Navale o solicitare de intervenţie pentru căutarea şi salvarea unei persoane dispărute în Marea Neagră, ca urmare a scufundării navei "Volgo Balt 179", cu pavilion Insulele Comore, la aproximativ 77 de mile marine nord-est de capul digului de sud al portului Constanţa.
 
"Contraamiralul Mihai Panait, şeful Statului Major al Forţelor Navale, a dispus, imediat, măsuri pentru deplasarea fregatei „Regina Maria” la locul producerii scufundării navei „Volgo Balt 179” şi pentru participarea fregatei la operaţiunile de căutare şi salvare a unei persoane dispărute în apa mării", se arată în comunicatul Forţelor Navale .
 
Sursa citată menţionează că fregata "Regina Maria” are la bord un elicopter Puma Naval, dotat cu echipamente speciale de salvare şi supravieţuire (troliu electric, targă şi coş de salvare, instalaţie de flotabilitate, far de căutare, barcă, veste de salvare cu kit de supravieţuire, baliză de urgenţă), precum şi o grupă de scafandri pregătită pentru intervenţie.
 
"Forţele Navale Române sunt în măsură să execute misiuni de căutare şi salvare a vieţilor omeneşti pe mare, în condiţii deosebite şi în cazul producerii unor catastrofe, la solicitarea autorităţilor publice cu atribuţii în domeniu", mai precizează comunicatul.
 
O navă ucraineană cu 13 marinari la bord s-a scufundat în Marea Neagră, iar un echipaj românesc a intervenit pentru salvarea marinarilor aflaţi la bord. Informaţii iniţiale indicau că nava e rusească. Doi marinari au murit, zece au fost salvaţi şi unul este în continuare căutat. Starea unei femei aflate printre cei zece marinari deja salvaţi s-a înrăutăţit, iar aceasta va fi preluată cu un elicopter şi transportată la spital.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.