Fregata “Regele Ferdinand”, Nava Purtătoare de Rachete "Zborul" şi distrugătorul britanic ”Daring” au efectuat, marţi, un antrenament în comun pe mare, printre exerciţii numărându-se şi respingerea unui atac aerian, dar şi exerciţii de comunicaţii tactice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Forţelor Navale, Fregata “Regele Ferdinand”, Nava Purtătoare de Rachete "Zborul" şi distrugătorul HMS Daring au desfăşurat marţi, pe mare, exerciţii de respingere a unui atac aerian, exerciţii de comunicaţii tactice, precum şi manevre de reaprovizionare, iar după încheierea secvenţelor de instrucţie nava britanică a acostat la Terminalul Pasagere, pentru o escală de două zile în Portul Constanţa.

La finalul acestui antrenament, comandantul Fregatei “Regele Ferdinand”, Marian Ioan, a declarat că exerciţiul face parte din măsurile de asigurare a stabilităţii în Marea Neagră şi de menţinere a interoperabilităţii navelor româneşti cu nave NATO.

”Am desfăşurat un exerciţiu în comun cu nava englezează HMS Daring. La activitate a mai participat o navă purtătoare de rachete şi două aeronave MIG-21 Lancer. Exerciţiul face parte din măsurile de asigurare a stabilităţii în Marea Neagră şi de menţinere a interoperabilităţii navelor româneşti cu navele din NATO. Pe timpul desfăşurării exerciţiului echipajul Fregatei Regele Ferdinand a demonstrat că este foarte bine pregătit şi este în măsură să execute orice fel de misiune atât în cadrul naţional, cât şi în cadrul NATO”, a afirmat comandantul Fregatei “Regele Ferdinand”, comandor Marian Ioan.

Pe timpul escalei în Portul Constanţa, sunt planificate vizite ale comandantului navei, căpitan-comandor Marcus Hember, la Comandamentul Flotei şi la autorităţile publice locale constănţene, iar marinarii militari români şi britanici vor desfăşura antrenamente comune care vor viza dezvoltarea procedurilor specifice de acţiune pentru misiunile de inspecţie şi control al navelor suspecte de trafic ilegal pe mare.

De asemenea, în premieră, doi tineri ofiţeri ai Forţelor Navale Române vor fi ambarcaţi, timp de o săptămână, la bordul distrugătorului britanic şi vor participa, în calitate de ofiţeri de cart, la misiunile pe care nava le va desfăşura în Marea Neagră şi Marea Mediterană.

HMS Daring a intrat în serviciul Marinei Regale Britanice în anul 2009 şi este liderul clasei distrugătoarelor tip 45. Are o lungime de 151 de metri şi poate atinge viteza maximă de 30 noduri. Nava este echipată cu trei sisteme de rachete navă-aer (Sea Viper şi Aster), două lansatoare de rachete navă-navă (Harpoon), 13 sisteme de artilerie navală şi lansatoare de torpile antisubmarin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.