Un fost ofiţer al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mehedinţi, urmărit penal de DNA pentru trafic de influenţă după ce ar fi cerut şi ar fi primit bani de la o persoană cercetată pentru a interveni pe lângă anchetatori, a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii. Ca urmare, el ar primi o pedeapsă de doi de închisoare cu suspendare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii militari din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiunile de corupţie săvârşite de militari au dispus sesizarea instanţei de judecată, în baza dispoziţiilor art.483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei inculpatului Constantin Lucian Dochian, la data faptelor ofiţer în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mehedinţi, pentru trafic de influenţă.

În acordul de recunoaştere a vinovăţiei, procurorii militari arată că, în cursul lunii februarie 2018, Dochian a pretins şi a primit de la două persoane (din care una cercetată pentru evaziune fiscală şi spălare de bani) sumele de 4.000 de euro şi 8.900 de lei, promiţând în schimb că îşi va exercita influenţa asupra ofiţerului de poliţie care avea în instrumentare cauza respectivă, în vederea clasării acesteia.

"Deoarece ancheta în acea cauză nu evolua în direcţia promisă de inculpat, la data de 21 martie 2018, acesta din urmă a restituit persoanelor respective o parte din suma primită (1.000 euro), după care a încheiat orice fel de legătură cu acestea", se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de DNA.

În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra sumelor de 4.000 de euro şi 8.900 de lei.

În prezenţa avocatului său, Dochian a declarat expres că recunoaşte comiterea faptei, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, adică doi ani de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public.

Dosarul de urmărire penală şi acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Tribunalul Militar Timişoara.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.