O fetiţă de şapte ani din localitatea Poienile de Sub Munte, judeţul Maramureş, a fost împuşcată în picior, ea aflându-se într-o maşină pe care un echipaj de Poliţie a încercat să o oprească cu mai multe focuri de armă. Ulterior, fetiţa a fost găsită într-o locuinţă, a primit primul ajutor de la poliţişti, apoi a fost transportată la spital.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al judeţului Maramureş, în timpul unei acţiuni de combatere a infracţiunilor rutiere şi a contrabandei, poliţiştii încercau să oprească, joi seară, o maşină care a fost radiată din circulaţie şi avea număr fals de înmatriculare.

”În autoturism de aflau şoferul şi trei pasageri, un băiat de 16 ani şi două fete de cinci, respectiv şapte ani. Băiatul de 16 ani e prieten cu şoferul şi este unchiul celor două fete”, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Florina Meteş.

Poliţiştii au încercat să oprească autoturismul care era neînmatriculat şi, pentru că şoferul în loc să oprească a accelerat, virând brusc pe un teren accidentat, pentru a-şi asigura scăparea, poliţiştii au pornit în urmărirea autovehiculului, unul dintre aceştia executând mai multe focuri de armă, atât în plan vertical, cât şi în direcţia maşinii.

”Pe timpul urmăririi, şoferul autoturismului a părăsit partea carosabilă, traversând albia Râului Luhei.  La scurt timp, poliţiştii au identificat autoturismul, care fusese abandonat într-o zonă din apropiere, parcat lângă o casă. De asemenea, din primele verificări realizate la faţa locului, s-a constatat că, în acea casă, la nişte cunoştinţe, suspectul abandonase 3 minori (2 fetiţe şi 1 băiat), cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani. Una dintre minore (în vârstă de aproximativ 7 ani) prezenta o rană la picior, motiv pentru care poliţiştii i-au acordat primul ajutor şi au solicitat intervenţia ambulanţei”, au transmis reprezentanţii IPJ Maramureş.

Ulterior, fata de 7 ani ra a fost transportată la spital, aceasta fiind în afara oricărui pericol.

Bărbatul care a fugit de poliţişti cu maşina neînmatriculată a fost găsit într-o livadă din zonă şi se află acum în custodia Poliţiei.

În prezent, cercetările sunt continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.