O explozie s-a produs, luni dimineaţă, la la etajul întâi al Judecătoriei Motru, din cauza gazului dintr-o butelie folosită la stingerea incendiilor. Instanţa era închisă în momentul deflagraţiei, fiind provocate doar pagube materiale. Specialiştii INSEMEX sunt la faţa locului pentru a demara verificările.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În dimineaţa zilei de 12 februarie 2024, în jurul orei 05:15, a avut loc la Judecătoria Motru o deflagraţie a gazului inergen, provenit de la o butelie dintr-un ansamblu de 5 butelii folosite pentru stingerea incendiilor, care se afla în arhiva de conservare a instanţei, fiind în garanţie”, anunţă, luni, Consiliul Superior al Magistraturii.

Sursa citată a precizat că explozia a avut loc în arhiva de la etajul unu a Judecătoriei Motru, în timp ce instanţa era închisă, şi nu a produs victime, fiind înregistrate numai pagube materiale. Un zid al clădirii a fost afectat, urmând a fi efectuată o expertiză de specialitate pentru a se verifica dacă a fost afectată structura de rezistenţă a clădirii.

”Reprezentanţii autorităţilor cu responsabilităţi în stingerea incendiilor au acţionat pentru asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor, fiind efectuate în continuare cercetări cu privire la cauzele incidentului produs. În acest sens sunt prezenţi la faţa locului experţi din cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă (INSEMEX) Petroşani pentru analiză şi constatări, precum şi reprezentanţi ai Arhivelor Naţionale pentru a oferi suport”, a mai transmis sursa citată.

Instituţia precizează că activitatea instanţei nu a fost afectată, şedinţele de judecată derulându-se în continuare conform programării acestora, iar registratura Judecătoriei Motru funcţionează normal.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.