O comisie de cercetare de la Inspecţia Muncii va face verificări în cazul exploziei de la rafinăria Petromidia din Năvodari, unde patru persoane au fost rănite, una fiind în stare foarte gravă, a declarat luni, pentru News.ro, inspectorul general de stat Dantes Nicolae Bratu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inspectorul general de stat de la Inspecţia Muncii, Dantes Nicolae Bratu, a precizat că incidentul de la rafinăria Petromidia este un accident colectiv de muncă, care va fi cercetat din punct de vedere al împrejurărilor şi cauzelor producerii lui.

"A fost vorba de o explozie urmată de incendiu la pompa de alimentare din instalaţia de hidrofinare benzină. Fiind un incident grav, cu patru victime, am emis deja decizia de numire a unei comisii de cercetare. Echipa Inspecţiei Muncii se va deplasa la faţa locului”, a spus inspectorul general de stat de la Inspecţia Muncii, Dantes Nicolae Bratu.

O explozie s-a produs, luni, la rafinăria Petromidia din Năvodari aparţinând grupului Rompetrol, deflagraţia fiind urmată de un incendiu. La faţa locului au fost trimise cinci autospeciale de stingerea incendiilor şi mai multe echipaje de salvatori de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa.

Reprezentanţii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) de la Ministerul Afacerilor Interne au declarat pentru News.ro că două rezervoare de azot şi o pompă de benzină au explodat la rafinăria Petromidia, iar deflagraţia a fost urmată de un incendiu puternic.

În urma deflagraţiei, patru persoane au fost rănite, iar la ora transmiterii acestei ştiri acestea sunt transportate la UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.