Lozinci precum ”Libertate”, ”Jos comunismul” s-au auzit, din nou, pe străzile din Timişoara, vineri seară, acolo unde în urmă cu 33 de ani timişorenii s-au jertfit pentru libertate, în timpul Revoluţiei Române din Decembrie 1989. Suporterii echipei de fotbal au purtat steaguri tricolore decupate la mijloc, precum cele folosite în Decembrie 1989, dar şi pancarte în timpul unui marş în care au cinstit memoria eroilor Revoluţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Tinerii au strigat lozinci precum: ”Libertate te iubim, ori învingem, ori murim”, ”Păcat, păcat de sângele vărsat”, ”Jos comunismul”, ”Cinste lor, cinte lor eroilor”, ”Iliescu vinovat pentru sângele vărsat”, ”Libertate” sau ”Să se ştie în toată ţara, noi susţinem Punctul 8 de la Timişoara”.
 
Prima oprire a suporterlor a fost la Catedrala Mitropolitană unde au depus candele în memoria eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989. Apoi şi-au continuat drumul până în faţa Operei unde au păstrat un moment de reculegere, au aprins torţe şi au strigat lozinci.
 
Drumul a continuat până la Cimitirul Eroilor, unde suporterii s-au recules în locul în care martirii îşi dorm somnul de veci. Ei au dpus şi o corană de flori la Monumentul Eroilor Revoluţiei de la Timişoara şi au aprins lumnări.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.