Peste 50 de persoane care aveau asupra lor substanţe interzise au fost oprite să participe în a patra zi a festivalului Electri Castle, care se desfăşoară la Bonţida, din judeţul Cluj. Echipajele medicale au intervenit în peste 400 de cazuri, de la traumatisme, până la lipotimii şi hipertensiune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În ceea ce priveşte prevenirea şi combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile active de verificare, au fost oprite din a participa la festival 57 de persoane, identificate având asupra lor substanţe interzise la deţinere. Acţiunile de prevenire şi combatere nu au avut loc doar în zona de desfăşurare, atenţia forţelor de ordine fiind concentrată şi pe parcările, restaurantele şi barurile, respectiv campingul din zona apropiată locului de desfăşurare a festivalului. Structurile Ministerului Afacerilor Interne acţionează proactiv, desfăşurând activităţi pe mai multe paliere, la nivel naţional, inclusiv în gări şi autogări care au legături directe cu municipiul Cluj – Napoca”, precizează poliţiştii.

Echipajele implicate în acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi de prim-ajutor din cadrul ISU Cluj şi Serviciului de Ambulanţă Cluj au acordat sprijin participanţilor la festival, înregistrându-se 68 de cazuri cu traumatisme diverse, alte 392 de cazuri cu afecţiuni medicale diverse - lipotimie, stări febrile, cefalee, hipertensiune arterială. Şapte persoane au avut nevoie de investigaţii suplimentare şi au fost transportate la spital.

De asemenea, jandarmii, poliţiştii şi pompierii au aplicat 34 de sancţiuni contravenţionale (20 de amenzi în valoare totală de 16.483 lei şi 14 de avertismente scrise): 14 sancţiuni la regimul rutier, constând în 3 avertismente scrise şi 11 amenzi în valoare totală de 10.783 lei; 6 sancţiuni pentru nerespectarea normelor de prevenire şi stingere a incendiilor (6 avertismente scrise); 5 sancţiuni pentru fapte de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, constând în 4 amenzi în valoare totală de 900 lei şi 1 avertisment scris; 3 sancţiuni privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscal, constând în 2 avertismente scrise şi o amendă în valoare de 2.000 lei; 3 sancţiuni privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanei, constând în 2 avertismente scrise şi 1 amendă în valoare de 300 lei; o sancţiune pentru încălcarea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol, constând în o amendă în valoare de 500 lei; 2 sancţiuni privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, constând în 2 amenzi în valoare totală de 2.000 lei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.