Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ a ridicat, dintr-o pădure din comuna Brusturi, mai multe elemente de muniţie datând din Al Doilea Război Mondial. Acestea au fost găsite de un bărbat care făcea căutări cu un detector de metale, care a sunat apoi la 112.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ, echipa pirotehnică a fost solicitată să intervină, în urma unui apel la 112, în pădurea Poiana din comuna Brusturi pentru asanarea unei lovituri de aruncător de calibru 120 mm, unei lovituri de aruncător de calibru 82 mm, unei grenade defensive şi a 45 de cartuşe de calibru 7,92 mm.
 
Muniţia a fost descoperită de un bărbat în vârstă de 44 de ani, din Bucureşti, cu ajutorul unui detector de metale deţinut legal. 
 
Pirotehnicienii au verificat zona în care a fost găsită muniţia, pe o suprafaţă de aproximativ 500 de metri pătraţi, astfel că au mai fost descoperite: două lovituri de aruncător de calibru 60 mm şi trei cartuşe de calibru 14,5 mm.
 
Muniţia găsită, care provine din Al Doilea Război Mondial, a fost ridicată, transportată şi depozitată în condiţii de siguranţă pentru a fi distrusă ulterior.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.