Două picturi care ar fi fost furate din Italia şi o alta, identificată ca fiind a unui pictor italian, au fost găsite de poliţişti în comuna gălăţeană Iveşti, în urma unor percheziţii făcute la locuinţele unor bărbaţi care nu au putut justifica provenienţa bunurilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au făcut, în 11 mai, cinci percheziţii la locuinţele a patru bărbaţi din comuna gălăţeană Iveşti, suspectaţi că deţin bunuri pentru care nu pot justifica provenienţa, se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, de Poliţia Judeţeană Galaţi. 

Astfel, la locuinţele respective au fost găsite o pictură ulei pe pânză cu dimensiuni de 2.20x1.40 metri, o pictură ulei pe pânză cu dimensiuni de 1.00x0,80 metri, reprezentând o vază cu flori şi un vas cu fructe, precum şi o pictură ulei pe pânză cu dimensiuni de 1,20x1,00 metri, reprezentând o scenă medievală.

Potrivit Poliţiei Judeţene Galaţi, suspecţii nu au prezentat acte care să ateste provenienţa picturilor, iar din cercetări reiese că două dintre picturi ar fi fost sustrase de la o rezidenţă privată din Italia în anul 2013, iar a treia pictură este a unui pictor italian.

Picturile au fost transferate în custodia Muzeului de Artă Vizuală Galaţi, în vederea conservării în bune condiţii a acestora până la definitivarea cercetărilor.

De asemenea, în urma percheziţiilor, poliţiştii au găsit o armă neletală de tir sportiv cu aer comprimat, un cartuş de vânătoare calibrul 12, două piei de căprior, dar şi 100 de litri substanţe periculoase expirate.

În acest caz, poliţiştii fac cercetări pentru contrabandă, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, braconaj cinegetic şi neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase devenite deşeuri. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.