Două persoane au fost reţinute de procurorii DNA, sub acuyaţia de trafic de indluenţă. Cei doi ar fi cerut bani de la un om de afaceri, pretinzând că pot interveni la ANPC pentru redeschiderea activităţii unui local care aparţinea acestuia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 24 mai 2023, a doi inculpaţi, persoane fizice fără calităţi speciale, pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă[, anjunţă, joi, DNA.

Potrivit procurorilor, în perioada noiembrie 2022 - 06 aprilie 2023, cei doi inculpaţi ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză), suma de 40.000 euro şi un procent de 10% (aproximativ 90.000 euro) din părţile sociale pe care acesta din urmă le deţinea în cadrul unei societăţi comerciale.

”În schimbul acestor foloase, cei doi inculpaţi i-ar fi promis omului de afaceri că îşi vor exercita influenţa pe care ar fi lăsat să se înţeleagă că ar avea-o asupra unor factori decidenţi din conducerea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (A.N.P.C.), pentru ca aceştia să dispună redeschiderea activităţii societăţii comerciale respective. De asemenea, cei doi inculpaţi i-ar mai fi promis omului de afaceri că vor interveni şi pe lângă funcţionarii cu atribuţii de control din cadrul ANPC pentru ca aceştia să nu-şi mai exercite pe viitor atribuţiile legale (de control), în ceea ce priveşte aceeaşi societate”, a mai transmis DNA.

Sursa citată a mai precizat că, în perioada 11 aprilie - 24 mai 2023, unul dintre inculpaţi, ar fi pretins de la acelaşi om de afaceri suma de 100.000 euro, din care, la data de 24 mai 2023, ar fi primit 50.000 euro, reprezentând o primă tranşă de bani, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

”Celor doi inculpaţi li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. La data de 25 mai 2023, inculpaţii urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, a mai precizat DNA.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.