Zeci de gospodării din judeţul Dolj au fost afectate de viiturile produse în ultimele ore, iar două persoane şi un câine au fost evacuate. Pompierii intervin pentru scoaterea apei din case şi din gospodării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dolj a anunţat că miercuri seara, din cauza precipitaţiilor căzute în partea de nord-vest a judeţului s-au produs viituri pe cursurile de apă din comunelor Argetoaia, Secu, Greceşti. Aceste viituri au afectat DJ 606C între Argetoaia şi Secu, DJ 606 B între Busu şi Greceşti şi 22 gospodării din comuna Greceşti. Apa a pătruns în cinci case şi beciuri din Greceşti). 
La faţa locului s-au deplasat reprezentanţii comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă din comunele afectate de inundaţii, reprezentanţii SGA Dolj şi forţe de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj (Detaşamentul 1 de Pompieri Craiova şi Secţia de Pompieri Craiova), au participat la intervenţie 3 ofiţeri, 37 subofiţeri, 7 autospeciale, 7 motopompe şi  1 barca pneumatică.
De asemenea, au fost transmise patru mesaje RO Alert pentru înştiinţarea şi alarmarea cetăţenilor din localităţile afectate de fenomenele meteorologice şi hidrologice imediate.
“În comuna Greceşti au fost evacuate de pompieri două persoane din casele inundate de apă şi un câine. Pe tot timpul nopţii a fost monitorizată evoluţia debitului de apă de pe râul Rasnic, iar în dimineaţa acestei zile, după revenirea râului Rasnic în albia sa, a început evacuarea apei din casele şi gospodăriile afectate de inundaţii. În acest moment sunt inundate cu apă două case şi un beci din comuna Greceşti. De asemenea sunt inundate şi 13 gospodării din această comună”, a transmis ISU, care a precizat că pompierii intervin pentru evacuarea apei din case şi din gospodării. 
ISU Dolj a mai precizat că pe lângă aceste misiuni, echipajele de pompieri au intervenit şi la îndepărtarea a trei copaci căzuţi unul pe un autoturism în Craiova, strada Paltinului, al doilea tot în Craiova, strada Drumul Corneşului, pe o anexă gospodărească, iar cel de al treilea în localitatea Dragoteşti, căzut pe stradă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.